Artikel, brief of persbericht

Artikel, brief of persbericht nodig?

Ik lever je de perfecte tekst, altijd!

 

Ook bij calamiteiten, als er haast bij is. En het toch perfect moet!

 


 

Heb je dringend behoefte aan een originele tekst voor een artikel of persbericht?

Zit je aan te hikken tegen een taai beleidsstuk of de beantwoording van ingewikkelde, maar belangrijke correspondentie?

Stop ermee, besteed je kostbare energie aan iets waar je enthousiast van wordt en laat mij dat boeiende artikel of die lastige correspondentie verzorgen. Snel, stijlvol en altijd doeltreffend.

Heb je al een concepttekst voor een artikel of een brief, maar wil je 100% zekerheid dat er geen enkele taal- of stijlfout in zit? Ik zorg met plezier voor een snelle en zorgvuldige redactie.

Neem vrijblijvend contact op, leg je vraag of probleem voor en ik help je.

 

 Persbericht schrijven? Doe het dan wel professioneel!

Soms ontkom je niet aan het opstellen van een persbericht. Als zich een calamiteit heeft voorgedaan waar jouw bedrijf bij betrokken is bijvoorbeeld. Brand, een ontploffing nitriet in de spinazie … Maar ook, juist ook, als je iets leuks of interessants te vertellen hebt over je bedrijf, organisatie of branche, kan je mooie dingen doen met een persbericht. Een goed geschreven persbericht kan heel goed voor extra en meestal gratis reclame zorgen. Vooral plaatselijke en regionale media bieden vaak en graag gelegenheid om je bericht te plaatsen. Op voorwaarde dat het behoorlijk geschreven en geen veredelde advertentie is. Ik maak met plezier van jouw verhaal een sterk redactioneel stuk. Wil je zelf aan de slag? Let dan in elk geval op de volgende vijf punten:

  1. Je bericht moet nieuws bevatten: een nieuw product, pand of logo, een nieuwe dienst, werkwijze of medewerker, etc.
  2. Houd het kort en krachtig, voorkom een ellenlange beschrijving van je bedrijfsactiviteiten.
  3. Wees zo concreet mogelijk, maak er geen ingewikkeld, vaag verhaal met vakjargon van.
  4. Verzin een pakkende kopregel.
  5. Maak het voor de redactie waar je het stuk naartoe stuurt zo aantrekkelijk mogelijk; dus maak goedlopende zinnen zonder taalfouten, zodat het bericht zonder al te veel werk geplaatst kan worden. Een foto of illustratie wordt vaak op prijs gesteld! Neem desnoods vooraf contact met de redactie op.

Succes!

Over ‘slecht-nieuws-persberichten’ valt veel meer te zeggen dan ik in vijf tips kan weergeven. Het spreekt voor zich dat je daarbij uiterst zorgvuldig en professioneel te werk gaat, het afbreukrisico is immers meestal groot. Moet er met spoed een sterk en betrouwbaar persbericht de deur uit? Neem gerust en vrijblijvend contact op, ook daarmee help ik je graag en snel.

 

 


Iedereen verdient een fantastische tekst!

© 2014 - 2019 Heemskerk Multimedia

Log in with your credentials

Forgot your details?